Teknologi

GORE-TEX är en slitstark mikroporös film. Filmen lamineras till en textil och sys in i en socka (ofta kallad ""bootie"") som placeras i skon närmast foten. Filmen har små porer som släpper igenom fukt (vattenånga), men inte vattendroppar. GORE-TEX kan således göra ett material både vattentätt och ventilerande, vilket bidrar till en bekväm miljö för din fot.

GORE-TEX-membranet är tillverkat av så kallat * ePTFE (expanded polytetrafluoroethylene), som har mikroskopiska porer mellan fibrerna. Porerna är 20.000 gånger mindre än en droppe vatten, men tillräckligt stora för att släppa igenom vattenånga. Membranet är därför vattentätt men ändå permeabelt för fukt eftersom molekyler i vattenånga är mindre än vatten i flytande form.

En av GORE-TEX-membranets största fördelar är dess mångsidighet, då tyget som det lamineras på definierar produktens egenskaper. De många olika material-alternativen gör att det finns anpassade lösningar för alla specifika användningsområden.

Alfa garanterar kvaliteten

När man syr en GORE-TEX-bootie bildas små hål och ett av dessa räcker för att skapa läckage. Därför kommer inte ens den mest vattentäta, vindtäta och ventilerande skon att hålla dig torr och bekväm om inte sömmarna är ordentligt förseglade. Genom att noggrant välja och behandla alla extra material i en produkt och tejpa/försegla alla sömmar, garanterar Alfa att dina skor är helt vattentäta.

Idag finns det många material på marknaden som liknar GORE-TEX, men detta är den teknologi som vi anser vara bra nog för att vi ska våga garantera dig 100 % vattentäthet. Ett välfungerande membran fungerar ej om det inte är korrekt fastsatt och ordentligt förseglat. Alfas kängor uppfyller detta. Dessutom kan du hitta extra fyllning på utsatta delar, för att ytterligare stärka produktens livslängd. 

Gore-Tex® Garanti

Att exponera andra tekniska material för krävande användning ökar risken för att de förlorar sin ursprungliga effektivitet. Detta är inte fallet med GORE-TEX-membran, som är 100 % vattentätt och andas under hela produktens livslängd.